Prémiové tekuté pivovarské kvasinky
 
 
Nejvyšší kvalita pro stabilní produkci
 

Vařit piva jako alchymista, nebo jako profesionál?

Úspěšné kvašení je základ pro výrobu jakéhokoliv fermentovaného produktu. Při tradiční výrobě však mohou nastat potíže. Stres pak působí nejen na vás, ale také na živé organismy ve vaší technologii a přes veškerou péči a úsilí nedokážete docílit bezchybného produktu.

Efektivní a stabilní výroba

Prémiové tekuté pivovarské kvasinky zajistí kontrolované procesy kvašení. Stabilně, várku za várkou. Vaše piva budou vynikat nezaměnitelným chuťovým charakterem. Nakupujte u specialistů. Vaříme piva pro své zákazníky, nejen v laboratoři. Pomůžeme vám.
ZÍSKEJTE KVALITU
Stejný počet buněk = stejná zákvasná dávka = reprodukovatelnost výroby
Mikrobiální čistota
0. generace aerobně kultivovaných kvasinek
ŠETŘETE ČAS
Přímé dávkování do mladiny po spílání
Bez nutnosti rehydratace
Skladovatelnost 3 měsíce
REDUKUJTE NÁKLADY
Vyšší produkce zdravých kvasinek pro další generace
Vhodné velikosti balení pro vaši velikost vsádky
100% záruka peněz
Pečlivě vyvinuty v laboratoři.
Prakticky testovány v pivovaru.
 
 
Chápeme potřebu spolehlivosti kvasinek při výrobě piva nejen z pohledu kvality, ale také kapacity pivovaru a harmonogramu výroby.

Kvasinky vyvíjíme a testujeme v ideálních podmínkách laboratoře.
Než jsme se rozhodli je nabídnout i dalším pivovarům, probíhaly po dobu 3 let intenzivní praktické zkoušky v minipivovaru ROTOR.

Vyzkoušejte naši kvalitu

OBJEDNEJTE SI

Zavolejte, napište, nebo vyplňte objednávkový formulář. Náš odborník se s vámi spojí do 24 hodin, abychom vám dokázali co nejlépe pomoci.

ZPRACOVÁNÍ OBJEDNÁVKY

Pokud jsou vámi vybrané Prémiové kvasinky skladem, posíláme je ihned.
 
Může se stát, že vybrané Prémiové kvasinky nejsou na skladě. Výrobní proces trvá 21dnů. Jakmile je vše připraveno, ihned putují k vám.

VAŘTE SKVĚLÉ PIVO

Vařte vaše oblíbené pivo. Vývojem a výrobou pro nás proces nekončí. Budeme potěšeni když nám dáte vědět, jak jste vy i vaši zákazníci spokojení.

EPS 1130 Bavarian Lager

Klasický bavorský kmen kvasinky Saccharomyces pastorianus je v pivovarnictví používán po celém světě. Umožňuje vařit piva s dobře vyrovnaným květinovým a ovocným aroma a neutrální čistou chutí.
 
Dávkování 120 - 240 g / hl
 
Balení 50 g, 500 g, 1000 g
Běžná cena
2 490 Kč / kg bez DPH
 
AKCE
1 992 Kč / kg bez DPH
Chci objednat, kontaktujte nás!

EPS 794 - Nealco Neutral

Kmen kvasinky Torulospora delbrueckii neprokváší maltózu, z toho důvodu dává za vznik pivům s nízkým stupněm prokvašení. Při použití nízko-stupňovité mladiny 5-7 °P dává vzniknout nealkoholickým pivům pod 0,5 % obj. alkoholu. Kvasinka má neutrální projev a je vhodná na přípravu nealko ležákům. Díky vysoké β-glukosidázové aktivitě zvýrazňuje chuť použitého chmele, proto se skvěle hodí k výrobě nealko speciálů jako APA, IPA, NEIPA, staut, kyseláče a další dle fantazie sládka.
 
Dávkování 50 - 100 ml / hl
 
Balení 50 g, 500 g
Běžná cena
2 990 Kč / kg bez DPH
 
AKCE
2 392 Kč / kg bez DPH
Chci objednat, kontaktujte nás!

EPS 1201 - Max Hop

Neutrální robustní kmen pivovarské kvasinky Saccharomyces cerevisiae se skvěle hodí pro výrobu různých typů amerických svrchně kvašených piv jako APA, IPA, americký stout a další. Vysoká flokulační schopnost zajistí dobrou sedimentaci. Díky aktivitě enzymu β- glukosidázy podpoří biotransformaci chmele, čímž zvýrazní chuť a aroma chmele.
 
Dávkování 50 - 100 ml / hl
 
Balení 50 g, 500 g
Běžná cena
3 990 Kč / kg bez DPH
 
AKCE
3 192 Kč / kg bez DPH
Chci objednat, kontaktujte nás!

EPS 1489 - Dally Sour

Kvasinka izolovaná z vinohradu Lachancea thermotolerans dokáže v jednom kroku vytvořit kyselinu mléčnou a zároveň alkohol. Rychlá a jednoduchá volba pro svěží kyselá piva různých stylů.
 
Dávkování 50 - 100 ml / hl
 
Balení 50 g, 500 g
Běžná cena
5 820 Kč / kg bez DPH
 
AKCE
4 850 Kč / kg bez DPH
Chci objednat, kontaktujte nás!

Výjímečné. Jedinečné. Unikátní. Jen vaše.

Vlastní kvasinka - otisk vaší značky

Izolace a charakterizace technologických vlastností kvasinky z vašeho pivovaru, nebo třeba památečního stromu vašeho města.

Hybridizace - cesta k unikátnímu profilu piva

Pokud toužíte po unikátním profilu ležáku, nebo také speciálů s otiskem vaší značky, pak vede cesta křížením (tzv. hybridizací) parentálních kmenů. Získá se tak potomstvo s vlastnostmi od obou rodičů.
Reference
 
 
 
Jak vidí spolupráci a používání prémiových tekutých kvasinek naši zákazníci
 

Bratislavské Meštianské pivovary

Měl jsem obavy ve změně dodavatele ležáckých kvasinek. Po první várce bylo však jasné, že senzorický projev je stejně čistý a neutrální, jak jsou naši zákazníci zvyklí. A nám vyhovuje dlouhá 3 měsíční doba použitelnosti tekutých kvasinek.
 
Petr Dlouhý, sládek

Pivovar Hauskrecht

Již dlouho jsem chtěl vařit nealko ležák, ale kapacita pivovaru mě to nedovolila. S odbornou přípravou a detailním plánem se zástupci firmy EPS biotechnology a jejich kvasinkou EPS 794 NEALCO NEUTRAL se nám podařilo uvařit skvělý nealko ležák.
 
Petr Hauskrecht, vrchní sládek a majitel

Pivovar Chmelnice, Napajedla

Naše  první zkušenost s 0. generací kvasnic nevypadala vůbec dobře. V EPS biotechnology byli velice vstřícní, domluvili jsme se na odběru z tanku ke kontrole a ihned mi zaslali novou dávku kvasnic zdarma, čímž jsme situaci zachránili. Využil jsem tak 100% záruku peněz.
 
Jan Baštýř, sládek

Měšťanský pivovar Kojetín

Ležácké kvasinky EPS1130 jsme si objednali rovnou na odborném semináři BREWERshop. Používáme je po 4 generace a šetříme tak náklady na výrobu piva.
 
Ing. Jiří Čejka, sládek

Pivovar Záhora

Na přednášce BREWERshop nás zaujaly Nealco kvasinky a vyzkoušeli jsme i diskutované rmutovací schéma. Velmi mile nás překvapil senzorický profil piva, kde není cítit mladinová chuť. Kvasinky zůstaly krásně ve vznosu, takže jsme uvařili skvělou NEIPU.
 
Martin Varga, podsládek

Pivovar Lednice

Byl jsem skeptický, protože jsem EPS biotechnology jako výrobce kvasinek neznal. Jsem velice rád, že jsem s nimi začal spolupracovat nejen v oblasti kvasinek. Jejich široká odbornost nám v pivovaru pomáhá řešit správnou technologickou praxi.
 
Marian
Analýzy piva a pivovaru
 
Detaily mají vliv na kvalitu

Neustálá kontrola výrobních prostor a technologií pivovaru je mimořádně důležitá pro kvalitu produktů.

Pomůžeme vám analyzovat alkohol, extrakt nebo barvu a hořkost piva. Přineste nebo pošlete vzorky do laboratoře, na druhý pracovní den máte výsledky v emailu.
 
Trápí Vás mikrobiální kontaminace v pivu nebo provozu?
 
Specialisté EPS biotechnology dokáží najít skrytý problém. Stačí jen zavolat a dohodnout se na termínu odběru.
Prvotřídní kvalita výroby
 
Vyrábíme produkty, které snesou nejpřísnější měřítka kvality. Podívejte se, jak prémiové tekuté kvasinky vznikají.
EPS biotechnology, s.r.o.
V Pastouškách 205
686 04 Kunovice
Česká republika
IČ 262 95 059
DIČ CZ26295059
Zapsána u KS v Brně, v odd. C, vl. 42243
Datová schránka  r254eqs